L.S. Edits

 

Over mij

Hi, ik ben Laura! Ik ben freelance vertaler en editor, 34 jaar, en zowel zakelijk als privé een groot liefhebber van taal.

 

Ik ben gespecialiseerd in het vertalen van technische teksten en ben beroepsmatig goed bekend met onderwerpen als chemie, wetenschappelijk onderzoek, gezondheidzorg, en evenementen management. Daarnaast heb ik het plezier gehad diverse boeken te mogen redigeren voor publicatie.

 

Meer weten? Neem een kijkje op de Diensten pagina of neem Contact met me op om uw vraag te stellen.

 

 

Mijn achtergrond

Dankzij mijn geadopteerde Britse familie ben ik met zowel Nederlands als Engels opgegroeid en ook in beide talen werkzaam.

 

Mijn liefde voor het geschreven woord was al op jonge leeftijd duidelijk. Ik kon boeken verslinden en las al Nederlandstalige literatuur. Nadat ik vrijwel alle boeken van mijn ouders van voor to achter had gelezen, ben ik aan het eind van de basisschool mijn horizon gaan verbreden met Engelstalige literatuur.

 

Op de middelbare school werd me de mogelijkheid geboden deel te nemen aan de MUN (Model United Nations). Dit multinationale evenement bood een geweldige ervaring en was het begin van mijn interesse in een heel nieuw onderwerp: internationale politiek.

 

Na mijn studie aan de Hogeschool Delft (later INHOLLAND Hogeschool) ben ik gaan werken bij een vakgroothandel voor professionele schoonmaakproducten. Ik had in mijn vrije tijd al wat vertalingen gedaan voor kennissen, maar nu kreeg ik de mogelijkheid om productinformatie, veiligheidsinformatiebladen, en machinehandleidingen te vertalen.

 

In 2012 besloot ik de volgende stap te zetten en ben, naast mijn voltijd kantoorbaan, part-time als freelance vertaler en editor aan de slag gegaan. Aan het eind van datzelfde jaar kreeg ik mijn eerste grotere opdracht toen een Nederlands auteur mij vroeg één van zijn boeken te redigeren.

 

Na een aantal jaar mijn freelance werk en vast dienstverband te hebben gecombineerd, heb ik er eind 2015 voor gekozen me volledig te richten op vertalen en redigeren. Sindsdien heb ik het plezier gehad voor zowel Nederlandse als buitenlandse klanten professionele vertalingen te verzorgen, en ik kijk er naar uit nieuwe uitdagingen aan te gaan.